๐Š๐š๐ง ๐’๐ž๐ฌ๐ฌ๐ข๐จ๐ง.๐ข๐ ๐ซ๐ž๐ฏ๐จ๐ฅ๐ฎ๐ฌ๐ฃ๐จ๐ง๐ž๐ซ๐ž ๐ฅรฅ๐ญ๐ฌ๐ค๐ซ๐ข๐ฏ๐ž๐ซ๐ž๐ฌ ๐ซ๐ž๐ญ๐ญ๐ข๐ ๐ก๐ž๐ญ๐ž๐ซ?ย 

Bjรธrn Ulvaeus, Niclas Molinder og Max Martin.
NA har tidligere skrevet om den nye lรฅtregistreringstjenesten Auddly, men nรฅ har tjenesten kommet et skritt videre og byttet navn til Session.id.
ย 
Tjenesten, som bla. gjรธr det lettere for lรฅtskrivere รฅ fรฅ dokumentert ned sine skapelser ‘offiselt’, ogsรฅ via metadata, helt fra idรฉ til ferdig mastret prouksjon, hjelper ogsรฅ lรฅtskrivere som har skrevet noe sammen รฅ komme til enighet om fordelingen av credits, hvor man deretter kan trykke pรฅ en knapp, og sรฅ vipps, er den registrert hos Gramo. Dette materialiseres ved at man registrerer alle faser av lรฅtens utvikling med lydopptak / audio.ย 
ย 
Vel sรฅ viktig, hvis ikke viktigere, er at man sakte men sikkert fรฅr fjernet det ‘svarte hullet’ i bransjen; de rundt 5.95 milliarder kroner som hoper seg opp hvert รฅr, iย Norge kalt ‘frie midler, dvs.penger som ikke blir avregnet og distribuert individuelt pga. den til nรฅ svake oversikten.
ย 
Tjenesten har allerede blitt implimentert av en rekke ย PRO’s (performning rights organisations) inkludert Gramo via vรฅr venn ย ร˜ystein Rudjord.ย 
ย 
Session er laget (under ledelse) av ABBA-mann Bjรธrn Ulvaes, hitmakeren Max Martin og produsenten Niclas Molinder, som ser det som uhyrlig viktig รฅ fikse musikkens manglende datautfordringer.
ย 
Molinder fortsetter: “Disse problemene er grunnen til at sรฅ mye royaltypenger hvert รฅr ender opp som ย uidentifiserte og dermed ikke blir utbetalt til dem som skaper musikken.”ย “Den enorme mengden av lรฅter som blir utgitt hver dag, deriblant mange som har veldig liten kjennskap til metadata og tilknyttet identifisering, forรฅrsaker enorme problemer for musikkbransjen.”
ย 
BMG var et av de fรธrste internasjonale musikkselskapene som ย ble med som stรธttespillere pรฅ ย initiativet, sammen med bla. SoundCloud, Hipgnosis og Kobalt Music Publishing.
ย 
Tjenesten harย allerede sikret over 11.7ย millioner kroner i finansiering fra Spotify og YouTube, mens andre stรธttespillere inkluderer ProTools-produsenten Avid, Universal Music Group og DDEX.ย 
ย 
Session er sรฅ langt gratis og Martin, Molinder og Ulvaeus tar sikte pรฅ รฅ ta denne ideen globalt, slik at musikkskapere kan ha detaljert kontroll ย over data pรฅ tidspunktet for opprettelsen av komposisjonene.
Protools mfl. (DAWs) vil ย implementere overfรธrsel lรฅtinformasjonen og data sรฅ fort lรฅtskriverne begynner รฅ jobbe. (Avid har allerede laget produskjonslinker til Spotify).
ย 
Plattformen gjรธr det mulig for lรฅtskrivere/produsenter รฅ tildele kreditt til flere ย via det unike ยซCreator Creditsยป-systemet โ€“ dvs. รฅ angi fordelingen av royalties som hver av kreatรธrene vil motta i fremtiden.
ย 
Molinderย forklarerย  ยซHver av de involverte ย setter opp en profil. Dette sikrer at all informasjon blir registrert. Nรฅr det er pรฅ tide รฅ gi ut en lรฅt, kan Sessionย loade opp informasjonen om utgivelsen til labels, forlag, utgivere og samfunn i det nรธdvendige formatet med all riktig informasjon vedlagt.”
ย 
I en felles uttalelse sier Molinder, Martin og Ulvaeus: ยซVed รฅ bruke innovativ teknologi og samarbeide med industripartnere, skaper vi et pรฅlitelig referansepunkt, รฅpent for alle som trenger รฅ registrere seg, kreditere og betale de rette menneskene.
ย 
ยซDette sparer tid, krefter og penger for alle de involverte โ€“ fra lรฅtidรฉ til utgivelse og utover โ€“ noe som gjรธr at musikk fungerer bedre for alle.
ย 
“Vi gjรธr det for kjรฆrligheten til musikken og lidenskapen til de som lager den. Det er derfor Session Studio er gratis for de kreatรธrene ย og vil alltid vรฆre det. Vi ville aldri ha tatt betalt for innsamling og administrasjon av credits og metadata.
ย 
Les mer her
ย 
Facebook-kommentarer