NA besøker IMS Ibiza 2016

N.A. var så heldige å være tilstede på International Music Summit, det 9. i rekken.

IMS Ibiza, stedet hvor den elektroniske musikken blir diskutert, og bestemt. Inkluderte keynotes og  intervjuer fra Pet Shop Boys og Erick Morillo samt forelesere som Carl Cox, Pepe Rosello, Dubfire, Bart Cools, Kenny Gates, Richie Hawtin, Tale Of Us, Nicole Moudaber mfl.

Tenk deg en konferanse om musikkbransjen som ligger på den vakre øya Ibiza i begynnelsen av sesongen, med alle delegater fra musikkverdenen under ett tak med muligheten til å lytte til de siste nyhetene og prospekter. Hvor man møter disse menneskene og diskuterer forretningsmuligheter i en avslappet atmosfære. Det er netttop IMS 2016,  som også bød på foredrag om streaming, “Major labels”, mangfold og øyas fremtid.

Hard Rock Hotel ligger i Playa den Bossa på enden av stripen – en vakker beliggenhet svært nær stranden. NA deltok første gang på IMS i 2009,og kunne nå meget godt rekkefølgen av opplegget. Også, heldigvis var sola fremme iår, til motseting fra ifjor.

 Da NA ankom Hard Rock, ble “Red Bull mobile DJ” -mobilen parkert ved starten av trappene som fører til konferansesenteret. Dette ganske unike kjøretøyet er i utgangspunktet et stort ex WW2 militær-kjøretøy, omgjort til en DJ-booth på hjul. Inngang til konferansesenteret var utsmykket med IMS-flaggene og bannerne som gjør showet imponerende og kombinert med hotellets andre ikoniske inventar og innredning, så hele scenen utrolig rock n roll.

Jeg gikk opp trinnene inn i konferansesenteret med en positiv vårfølelse og ble møtt av min vakre venn  Elena fra IMS som sorterte dokumentene. Jeg gikk deretter for å nyte de vakre omgivelsene til hotellet. 

Første dag. Foto: David Holderbach

Første dag av konferansen begynte som vanlig med Kevin Watson presenterende årets IMS Business Report og annonsererte at denne bransjen nå verdt en svimlende 7,1 milliarder dollar.

The future if IMS foto: Henryk Pietkiewicz

Uten tvil var den viktigste diskusjonen denne dagen Dag 1 angående Space Ibiza: Slutt på en Epoke med Space Ibiza Legenden Carl Cox, hans leder Lynn Cosgrove og årets IMS Legende, Space eier Pepe Roselló. Denne uformelle praten var ment å vare i 30 minutter, men pågikk faktisk i over en time og er et fantastisk eksempel på noen av de mange kvalitetsmomentene som preget denne konferansen. Pepe selv mottok en stående ovasjon for de mange flotte årene han har gitt til Ibiza med “verdens beste klubb”, Space. “Situasjonen er utenfor vår kontroll … Jeg er veldig dramatisk. Jeg har hatt de beste 15 årene av mitt liv her på Space. Jeg kommer til å forlate det med et party som du aldri har sett før. Det har vært min kirke de siste 15 årene.” uttalte Carl Cox. Organiseringen av forelserne og panelene var godt sammenbundet, med jevnt tempo, skifter og innhold samt førsteklasses informasjonen.

Glenn Forrestgate, Stockholm, med NA’s Atle Bakken.  Foto: Henryk Pietkiewicz

Dag 2 av konferansen skuffet heller ikke, og det virket som om alle hadde funnet sin plass i dette sirkuset. Solen skinner og jeg fant meg selv med de mest fantastiske nettverksmulighetene, som var forbedret ved å være plassert på et av de vakreste hotell- og konferansesentrene på Ibiza. Stemningen var høy og det var positiv energi i luften. Ingenting kan sammenlignes med å stå ved et vakkert svømmebasseng med en DJ som spiller mest utsøkte lydspor, mens du selv snakker om din virksomhet, ideer og deler dine tanker og ønsker.

Denne dagen ble det  forelsesninger og samtaler  fra Erick Morillo, Black Coffee, Dubfire, James Zabiela, Nicole Moudaber, Carmine Conte og Richie Hawtin, samt grunnlegger / administrerende direktør i Ushuaïa,Yann Pissenem, som annonserte Space Ibizas kommende overtagelse av Matutes og Ushuaia. “Etter det fantastiske og kreative arbeidet som Pepe har gjort de siste 27 årene, er jeg glad og stolt over å komme på banne. Med stor respekt. Det er et stort ansvar for meg for denne internasjonale scenen, den elektroniske scenen. “

 Dag 3 fortsatte med masse lyd og ypperlig innhold, konferansen berørte de aller fleste og samtlige ble belønnet med party på takterrassen, hvor  stemningen på taket var så vakker og utsikten fra toppen av Hard Rock Hotel var spektakulær.

Alle var Happy og nøt fredagens følelse å ha hatt et flott IMS.

I en kjønnsdiskusjon  foreslo Nicole Moudaber at både kvinner og menn må fokusere for å oppnå suksess i denne bransjen. “Ikke mange menn kan gjøre hva jeg gjør, så kanskje ikke mange kvinner kan gjøre det heller? Jeg tror ikke noen har oppnådd det jeg har gjort på så kort tid … Jeg håper jeg kan være en inspirasjon og et eksempel for kvinner. Så  jeg trodde aldri vi hadde noe stort kjønnsproblem, faktisk. “- sa Nicole Moudaber.

Pet Shop Boys og Pete Tong. Foto: Henryk Pietkiewicz

Avslutningen av den niende IMS Ibiza-konferansen var et intervju med den legendariske duoen Pet Shop Boys. De ga følgende råd; “Vi har ikke tatt en pause. Du må bruke musklene gjennom kreativiteten for å holde dem sterke. Vi jager alltid ideen om den perfekte platen som er akkurat den rette balansen mellom eufora, intelligens, lyd og crazy instinkt. “sa Pet Shop Boys.

Etter at konferansen ble avsluttet, dro vi opp til den offisielle IMS avslutngsfesten på UNESCOs fredede sted,  Dalt Vila i vakre Ibiza Town, med linup som inkluderte Francesca Lombardo, Benjamin Damage, B Traits, Tale Of Us og Nicole Moudaber, Dubfire fikk æren av å  lukke toppmøtet i 2016 med  sitt elektroniske band.

Yello’s Dieter Meyer med NA’s Atle Bakken, foto: Henryk Pietkiewicz
Ushuaia danser, foto: Henryk Pietkiewicz

NB! Beste og billigste sted å overnatte på Ibiza :

For de av oss som liker å være nær all action, men fortsatt liker å sovne til lyden av havbølger, så er Apartamentos Lido en skjult perle som har det perfekte stedet uten de stive Ibiza-prisene: rett ut mot havet, utsikt over Dalt Vila og rett på selve stranden
Og i et steinkast fra dine favorittsteder.

Av: Atle Bakken
Foto: Henryk Pietkiewicz and David Holderbach

Facebook-kommentarer