Google utfordrer utfordrer Majors med ny teknologi

 

Med en startkapital på 577 mil. kroner ønsker nå Alphabet/Google å konkurere alvorlig med de 3 store, gjenværende plateselskaper, Universal, Warner og Sony.

I et nøtteskall er det nye ‘UnitedMasters’ et digitalt musikkdistribusjons- og analyse-firma som håndplukker uavhengige artister fra miljøet for å pushe dem til neste nivå, og tilbyr dem økonomisk og markedsføringsstøtte.

Kjernen i tilbudet er et dataprogram som hjelper de usignerte artistene rette seg mot sine fans med elektronisk annonsering for turnéer, merchandise og utgivelser.

Selv om flere detaljer er sparsommelige i startgropa så fremgår det at UnitedMasters’ modell ønsker at artistene betaler dem for å distribuere sin musikk digitalt og i tillegg for ekstra tjenester – men det avgjørende blir at opphavsmennene beholder eierskapet til sine mastere.

Les mer her

Facebook-kommentarer