Bruce Sweden R.I.P.

Bilde: Swedien(høyre) sammen med hans gode venn Trond Braaten.

BRUCE SWEDIEN R.I.P.

New York, NY (17. november 2020) —Norgesvenn, ‘inventor’, produsent og tekniker-legende Bruce Swedien døde fredelig 16. november, 86 år gammel. En gigant blant lydteknikere, så hadde Swedien en 65 år lang karriere innen lydteknikk og produksjon. var nominert til hele 13 Grammy priser, hvor han mottok 5. Hans arbeid med Michael Jackson og Quincy Jones på 1982’s Thriller ble det bestselgende albumet gjennom tidene med anslagsvis 66 millioner solgte eksemplarer.

Jackson og Jones jobbet imidlertid med langt flere storheter. Denne listen består av ‘Who’s Who’ innen populærmusikken i det 20. århundret, som inkluderer Nat King Cole, Natalie Cole, Paul McCartney, Curtis Mayfield, Sergio Mendes, Diana Ross, Barbra Streisand, George Benson, Dinah Washington, Tommy Dorsey, Herb Alpert, Roberta Flack, Rufus & Chaka Kahn, LL Kool J, the Smothers Brothers, Andrew Previn, James Ingram, Eydie Gorme, Joe Williams, Jennifer Lopez, Mick Jagger, BB King, John Lee Hooker, Herbie Hancock, Lionel Hampton, Lena Horne, Missing Persons, Jimmy Reed, Patti Austin, Sarah Vaughn, Donna Summer, David Hasselhoff,  -bare for å nevne noen!
Hans gode venn fra Fredrikstad og NA’s medarbeider Trond Braten, forteller at Swedien har vært i dårlig helsetilstand over lang tid. Trond vil nå måtte avstå for å se sin venn til siste hvile, ettersom Coronaen løper løpsk i USA, så å fly dit vil bli både farlig og få et langvarig opphold i karantene på begge sider av Atlanterhavet.

 

 

Facebook-kommentarer