Katzenberg med ny streamingtjeneste for mobil

Meg Whitmann (63) og Jeffrey Katzenberg (69) mener de har noe unikt: en videoapp for mobilskjermen, i et marked der Netflix, Amazon, HBO og Disney fremdeles sikter mot de store formatene på de store skjermene.

Quibi – en forkortelse for quick bites – skal tilby spesialprodusert mobilinnhold i kortformat på inntil ti minutters lengde, rettet mot yngre seere. Endetidstegn eller frisk nytenking? Det avhenger vel av øynene som ser. 
Da lengden er innenfor musikk video størrelsen, er det naturlig å tenke at musikk også vil bli en stor del av denne App’en og dens tilbud.

SILICON VALLEY + HOLLYWOOD
Whitman er tidligere toppsjef i Hewlett Packard og Ebay, Katzenberg er suksessrik filmprodusent, tidligere sjef i Walt Disney Studios og co-grunnlegger av DreamWorks Animation. De to omtaler Quibi som et slags perfekt partnerskap mellom Silicon Valley og Hollywood – høyteknologi + star power.

Tjenesten baserer seg på en teknologi kalt Turnstyle, som sørger for at bildet alltid er i fullskjerm, enten telefonen holdes i landskap- eller portrettmodus. De to billedmodusene mates med hver sin unike videostrøm, som er tatt opp parallelt under innspillingen, for eksempel med oversiktsbilder i landskapsmodus, og nærbilder i portrett.

Alt innhold lages spesielt for Quibi. Ser man i portrettmodus, lastes den vertikale videoen av samme scene i bakgrunnen, og brukeren kan drive sin egen «billedregi» ved å rotere telefonen og bevege seg mellom de to formatene.

Her kan det nok bli frisk databruk på mobilregningen.

A-LISTE
I skrivende stund har ingen utenfor selskapet fått se appen i aksjon, men teknologien er død som en sild om ikke innholdet fenger.

Ifølge Katzenberg skal Quibi blant annet by på «store historier i små biter», det vil si helaftens spillefilmer stykket opp i en rekke korte kapitler på seks til tolv minutter. I tillegg blir det dramaserier, realityserier og annen underholdning i kortformat, samt daglige nyhetsbulletiner. 

Katzenberg har fått med seg samtlige Hollywood-studioer og mengder av A-liste-talent både foran og bak kamera. Stephen Spielberg har visst noen skumle greier på gang, Guillermo del Toro er med, det samme er Russo-brødrene («Avengers: Endgame») og skuespillere som Bill Murray, Reese Witherspoon, Idris Elba, Sophie Turner, Liam Hemsworth, Jennifer Lopez, Kevin Hart og Zac Efron. 

I USA vil Quibi med reklame koste cirka 45 kroner i måneden, mens den reklamefrie utgaven havner på rundt 70 kroner. Det er foreløpig uklart når spetakkelet blir tilgjengelig i Norge.

Les mer her

http://quibi.com

Facebook-kommentarer