Pål Thowsen!

EN LEGENDE i norsk jazz og NA medlem,  Pål Thowsen.

Lp’en “Surprise” kom ut i 1979 med glimrende mottagelse og anmeldelser, med A-lags musikere ombord som Arild Andersen(produsent), Knut Riisnæs, Jon Eberson, Håkon Graff, Fred Nøddelund(God Bless him), Helge Hurum, Terje Venaass, Iver Kleive , mfl.

Thowsen fikk med seg en Spellemannspris i Jazz kategorien for arbeidet.

Nå har musikk-forlag og TV nestor Christer Falck etter mange oppfordringer bestemt seg for å trykke opp denne litt bortlagte, men ikke bortglemte utgivelsen på CD, slik at de 3 neste generasjonene skal få oppleve et unikt ‘takstifte” i norsk musikkhistorie.

Her trenger imidlertid Falck din støtte for at dette skal kunne skje. (Se under)

Thowsen stod nemlig for flere av de viktigere utgivelser innenfor norsk fusion og jazzrock. En genre han som en av pionerene var med å introdusere i Norge, og som gjorde genren ‘stuerein’ og akseptert i den tidens musikkklima, hvor ikke hva som helst ble godtatt på Club7 i oslo. 
Nybrotsarbeidet fortsatte da Thowsen beveget seg inn i popens verden på Polygram records. Uten nykker og åpen til alle genre, vendte Thowsen likevel tilbake til sine ‘roots; jazz og fusion, med nylige samarbeider bla.med an annen maestro innen norsk jazzrock, Terje Rypdal.
Vi ser nå frem til Thowsens neste utgivelse uansett genre. Og selvsagt, på alle plattformer som nåtiden tilbyr.
Denne mannen hviler ikke på sine laubær og fortjener den største oppmerksomhet.

Forhåndsbestill ‘Surprise her og støtt Christer Falk i å få forhåndssolgt 150 CD’er som er forutsetningen for å gjennomføre utgivelsen etter ‘brake even’

Mer info om Chister Falcks Crowfunding tiltak her
Facebook-kommentarer