Showbiz-Norge samlet foran Stortinget i protest

๐’๐‡๐Ž๐–๐๐ˆ๐™-NORGE ๐’๐€๐Œ๐‹๐„๐“ ๐…๐Ž๐‘๐€๐ ๐’๐“๐Ž๐‘๐“๐ˆ๐๐†๐„๐“ ๐ˆ ๐๐‘๐Ž๐“๐„๐’๐“

Jan Fredrik Karlsen fra Playroom management var en av dem som holdt appell under demonstrasjonen foran Stortinget idag. (19.01.2022

โ€“ Vi lever i grusomme og dramatiske tider for hele kulturnรฆringen. Vi er mer eller mindre fratatt bรฅde levebrรธdet og publikum for 3. gang pรฅ 22 mรฅneder, uten at vi blir ivaretatt pรฅ en tilstrekkelig god nok mรฅte. Vi kan ikke godta dette lenger, heter det i Facebook-arrangementet for demonstrasjonen. Det er teaterselskapet Scenekvelder som har tatt initiativ til demonstrasjonen.

Planen var egentlig at kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) skulle mรธte demonstrantene foran stortinget, men onsdag formiddag kunne Dagbladet melde hun er blitt koronasmittet.

โ€“ Jeg har testet positivt med tre vaksinedoser i kroppen og korrekt avstand til folk. Dette illustrerer at viruset fortsatt er med oss. Det er ekstremt viktig at vi som smittes ikke smitter andre, sier hun til avisen.

Og legger til:
โ€“ Her ligger jeg med feber og hodepine, og fรฅr dessverre ikke mรธtt kulturlivet i dag.
Torsdag oppjusterte regjeringen antallsbegrensningen fra 50 til 200 personer men det er ikke godt nok, mener flere i kulturlivet.
Kulturministeren har sagt til NRK at hun hรฅper รฅ kunne รธke publikumstallet enda mer i lรธpet av uken, men har forelรธpig ikke fulgt opp med noe konkret.
I en pressemelding skriver Scenekvelder at de mener det ikke foreligger tilstrekkelig grunnlag for regelen om antallsbegrensninger og heller ikke stรธtteordninger som garanterer for sektoren.
โ€“ Vi er de fรธrste arenaene som stenges ned, og de siste som blir รฅpnet opp, uten at det foreligger smittefaglig grunnlag som tilsier at det er mer fare for smitte hos oss enn hos andre. Det er nok nรฅ. Vi kan ikke lenger bรฆre byrden for manglende helse- og sykehuskapasitet i dette landet, sier produsent Karianne Jรฆger i Scenekvelder.
Les mer her
og her
Facebook-kommentarer