Møt styret i Norsk Artistforbund

Styret i Norsk Artistforbund 2022-2023.

Mye kan sies om det nye styret, men kort fortalt så er dette det mest kompetente, allsidige, erfarne og hardtarbeidende styre som NA har hatt etter restruktureringen i 2016. Her har du en presentasjon av hvert enkelt styremedlem.

Trond Braaten, styreleder, media- og medlemsansvarlig.  Jeg ble med i styret i Norsk Artistforbund fra november 2020. Nå ser jeg frem til å lede forbundet etter Reidar Brendeland som sammen med Atle Bakken, samt de andre i 2020-2021 styret, har gjort en formidabel jobb i å gjenreise Norsk Artistforbund til en kraftfull og profesjonell organisasjon. Jeg har under hele mitt liv så langt vært en som har hatt en tilværeIse bak scenen og i studio, og akkurat det trives jeg meget godt med. Har siden midten av åttitallet vært frilanser innenfor musikkindustrien og profesjonell lyd (hvor jeg ikke minst jobbet tett med Bruce F. Swedien i forbindelse med hans ulike seminarer og forelesninger, samt med som redaktør av hans bok om tida i studio med Michael Jackson – en meget lærerik tid). Jeg valgte å stille meg til rådighet for Norsk Artistforbund og våre medlemmer i 2019, med alt hva det innebærer, med det jeg har vært i stand til å legge til vektskåla. Ikke minst viktig i en tid som denne hvor alt av artister og kreative personer så til de grader blir skviset ut, og for noen har tida vært en total katastrofe. Det er i sannhet nok å ta tak i, og jeg har et håp om at vi kan jobbe sammen om dette i den tida som kommer.

Ad Notam  Trond Braaten er også musikkmagasinredaktør, journalist, tekniker og lydproduktspesialist, med publikasjoner som “In the studio with Michael Jackson“,  ‘Musikkpraksis‘ og hans siste nettsatsing, ‘SessionNotater”. Braaten er et kjent navn i (lydmiljøet i) Norge og internasjonalt. Les mer om Trond her

 

Atle Bakken, nestleder.og pressekontakt.  Jeg har i løpet av de siste 6 årene fungert som styreleder, nestleder, styremedlem og er mediaansvarlig hos Norsk Artistforbund. I 40 år har jeg virket som komponist, musiker og produsent og vært heldig å ha vunnet Spellemannspriser og Grammy’s, vært på toppen av VG lista,  virkende foran-, bak scenen og i studio, nasjonalt og internasjonalt. Jeg har vært bosatt i USA og Europa. (Arbeidet med bla. Stevie Wonder, thePolice, Michael Jackson, Snoop Dog, Diana Ross, Andrae Crouch, Al De Barge, Billy Preston, Maurice White, Joe Sample, Jerry Hey, Glen Matlock, Manfred Eicher, mfl. og komponert musikk til syndikerte tv-serier som “Martin”).  Men dette livet  er ikke noen dans på roser. (Man må elske ‘reisen’) Lærdommen benytter jeg til  hjelpe andre  som trenger råd og hjelp via NA.

Gjennom de nevnte 6 årene jeg har vært på NA skuta har jeg utført og utfører ‘hands-on’medlemsarbeide, dvs. hjelp og råd (via telefon, online og møter) med søknader. Utdanning. Promotion. Juridisk; fremskaffelse av kontrakter, forhandling på vegne av artister med plateselskap og managements. Nasjonal og internasjonal kontaktknytting og nettverksbygging via mitt kontaktnett. Hjelp og råd til låtskrivning, arrangering, produkjon og teknologi. Veiledning på den sosiale siden; NAV, Fri Rettshjelp, Korona-søknader mm. Medlemmer kan være i kontakt meg på telefon, Messenger og mail. (Mail meg først; atle@noart.no så kontakter jeg deg tilbake ASAP).   Les mer om Atle her.

 

Reidar brendeland, daglig leder og styremedlem.  Jeg har vært og er daglig leder/styreleder Norsk Artistforbund siden 2016 og var en av initiativtakerne til foreningen. Jeg er kanskje mest kjent som grunnlegger og leder av folk-rock bandet Vestlandsfanden, men jeg har også  vært medlem i revy/standupgruppen 3 Busserulls. I bagasjen min ligger det 18 album, 3 – 4000 konserter og nærmere 500 selvskrevne låter. Jeg har også skrevet for andre norske artister, samarbeidet med forfatter Kjartan Fløgstad og spilt revy med Bjørn Eidsvåg. (Vi kommer alle tre fra samme sted). Mine første spillejobber var i 1965 så jeg har jobbet profesjonelt i mer enn 40 år. Jeg har turnert kontinuerlig i 25-30 år med 200 – 250 reisedøgn i året og antagelig spilt i alle hus som har mer enn 6 vinduer på en vegg. Rundt 100 musikere og crew har har fått spillejobber og opplæring av meg og bandet mitt. Jeg har hatt tillitsverv i NOPA, TONO, vært styreleder i Tekstforfatterfondet, sittet i FFLBs fondsutvalg, vært medlem av juryen i Spellemannprisen og juryformann i Bandwagon i 2014. Siden 11.12.2016 har jeg sammen med Atle Bakken og enkelte andre styremedlemmer jobbet med å rydde opp økonomisk rot etter tidligere styreleder. Det gjenstår fremdeles endel arbeid for å stabilisere foreningen, men vi står på for å få NA til å bli en velfungerende og aktiv organisasjon.   Les mer om Reidar her

 

Pål Johannessen, styremedlem.   Pål har virket som artist, sanger og låtskriver i 35 år innenfor mange ulike musikksjangre.  Det startet med band innenfor pop/rock og har med årene utviklet seg mot classical crossover og mer melodiøst repertoire.
Pål har arbeidet på teaterscenen med roller innen musicals, operette og barneteater. Han samarbeider tett med flere norske tekstforfattere. Pål jobber og lydfester som soloartist og i samarbeid med andre artister og låtskrivere, og har bla. vært gjesteartist på internasjonale utgivelser innenfor Trance og House. Dette engasjementet åpnet Påls forståelse for hvordan landegrenser i dag har blitt visket ut innen kulturfeltet.  De siste 15 årene har Pål vært brennende opptatt av fagets nesten totalt fraværende anerkjennelse og rettigheter i samfunnet, og har nå engasjert seg i Norsk Artistforbund for å gjøre noe med saken.
Lær mer om Pål her og her

 

 

Rosemary Buck, styremedlem    Rosemary, også kjent som Waikiki i musikkbransjen , kommer fra Maui Hawaii, men er bosatt i Norge og Frankrike. Som singer-songwriter, artist og forretningskvinne  har hun stor og lang erfaring i bransjen.  
Rosemary skriver og utøver materiale i mainstream genren, nærmere bestemt pop, House og EDM. På innspillingssiden har hun jobbet og  utgitt materiale på bla. EMI/ Warner Chappell, har hatt flere internasjonale listetopper og bidratt med soundtracks for amerikanske syndikerte TV-serier.
På Live-siden har Rosemary gjort konserter og turnéer i mer enn 10 land. Hun er også administrerende direktør i plateselskapet Mountain Music og eventselskapet Waikiki Entertainment.  Les mer om Rosemary her

 

 

Nils Mathisen, varamedlem.  Nils har vært profesjonell musiker fra han var 15 år, dvs. i 47 år. Han er den eldste av de ‘infamous’ Mathisen-brødrene, som teller Ole, Hans og Per Mathisen -alle profesjonelle musikere(!)  Nils er multiinstrumentalist med hovedvekt på fiolin, piano, synthesizere, gitar, bass og vokal. Han har gitt ut 2 album under eget navn. Gjennom hele sitt liv har hatt Nils komponert, arrangert og dirigert teateroppsetninger, revyer og barnemusikaler.  Han har turnert og turnérer med Jonas Fjeld, Jan Werner, Thor Endresen, Bettan, er for tiden orkesterleder for Marit Strømøy og hennes band, gitarist i bandet Norwegian Eagles og i løpet av sommeren også ledet forestillingen ‘Livet etter stengetid’  med Danny Young og Hank von Hell. På den administrative siden har han, foruten vervet i NA, vært med i styret på Galeiscenen i Stavern i 20 år. Nils er opptatt av musikeres kår i den moderne, kommersialiserte og digitale ‘uvirkeligheten’ og har mottoet “Lenge leve Levende-Konserter!”.  Les mer om Nils her  

 

Olav Erik Johansen, varamedlem.   Jeg er musiker og produsent, og fagutdannet som lydtekniker. Alle ‘vervene’ har jeg nå jobbet med/som i ca.15 år, dette være seg Live bak miksebordet, i studioprosjekter; post production, sounddesign og audio/video produksjon. Tour management har også blitt endel av min profesjonelle hverdag. I NA styret har jeg vært med siden 2017 og ble nestleder i 2020.  Les mer om Olav Erik her

 

 

 

Tom Sennerud, varamedlem.  Tom er multiinstrumentalist, låtskriver, musikkprodusent/lydprodusent for TV serier som «Kompani Lauritzen», «Huskestue», «På hjul med Dag Otto», «På tur med Dag Otto», «Parterapi», «Familien Lykke» og en rekke direktesendte  TV Norge-produksjoner. Han er produsent av tegnefilm-dubbing, lydbøker og lyd til bilde-produksjon/multimedia.  På musikksiden kan nevnes Tom sitt samarbeid med Rune Rudberg, Reidar Brendeland og ‘Vestlandsfanden’Morten «Diesel» Dahl og’Diezel’, ‘Willpower’, ‘Stoneflower’,  Per Hillestad, Tommy Denander,  Bjørn Ole Rasch, Gunnar Westlie og Steinar Krokstad. Han har deltatt 3 ganger i Melodi Grand Prix og er for tiden engasjert i gruppene ‘Days of Wine’ og ‘Masaki.’ Tom driver også lydstudioet Late Night Music Studio. Les mer om Tom her

Facebook-kommentarer